2013.04.08. 11:27

Tisztelt Biztosításdoktor!

Gépkocsimat eladtam 2012.12.06-án ez egy Skoda 120 GLS volt. 2012.12.07-én bevittem a szerződést a biztosítóhoz, hogy vegyék le a rendszerből. A másik autót, amit vettem 2013.02.01-én került a nevemre egy alkusz cégre bíztam a papírmunkát. Hozzá kell tenni B2-es kategóriába voltam sorolva. Kijött az új biztosítási szerződés A0-ás besorolással és díjjal. Bementem a biztosítóhoz azt mondták még nem törölte az előző biztosító a rendszerből a másik autót és ilyenkor automatikusan A0, mivel két autó van a nevemen és a második autóra A0. Ilyenkor mi a teendő mert nem 20 forint a különbség. E kat.Mercedes a vásárolt autó. Mit tudok tenni ki fizeti meg a különbséget, hogyan számítják a kategóriát hiszen B2-be kellene lennem.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére az előző gépjármű biztosítójától kérjen tájékoztatást a szerződés törléséről és a kárnyilvántartó rendszerbe történő megszolgált B/2 fokozatot is tartalmazó adatok feltöltéséről. Az új biztosító csak ezen adatok feltöltését követő sikeres lekérdezés alapján tudja az új szerződésre a bonus fokozatot átvezetni. Ezen ügyintézés során az Ön által választott alkusz cég segítségét igénybe veheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.