2013.04.24. 07:33

Tisztelt Cím!

Elérkezett a jó idő, ezzel egy időben megjelentek az út szélén fűkaszával dolgozó emberek. A kérdésem arra vonatkozik, ha egy ilyen munkavégző mellett elhaladva felvert kavics miatt bármilyen kár keletkezik az autóban, akkor hogyan kellene eljárni? Hogyan lehet a keletkezett kárt megtéríttetni? Gondolom ott, ahol a közútkezelő emberei nyírják a füvet könnyebb dolga van az autósnak, mert ahogyan a kátyúkár esetében, itt is lehet panasszal élni. De mi van akkor, ha magánszemély a portája előtt "kaszál" és okoz kárt?

Segítségét és válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:

Sz. Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

A magánember által okozott károk esetében a lakásbiztosítási szerződés fedezeti elemei között szerepelő felelősségbiztosítás tud némely esetben -amennyiben a kizárások között nem szerepel- tud kártérítési alapot szolgáltatni említett körülmények között bekövetkező károkozás esetén. Amennyiben nem rendelkezik a károkozó ezen fedezetre kiterjedő biztosítással, lehetőség van jogi úton érvényt szerezni követelésének.Ez esetben amennyiben állnak a rendelkezésre tanuk az elérhetőségüket kérje el, mert nyilatkozatuk alátámaszthatja az Ön kártérítési igényének jogosságát és a bekövetkezés körülményei is tisztázhatóak.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.