Fékeztem, belém jöttek. Ki a hibás?

2013.06.24. 11:18

Tisztelt Biztosításdoktor!

Előre mondom nem történt meg csak közel voltam az esethez! Ha én megyek elől és például egy úton átfutó állat miatt fékeznem kell és a mögöttem lévő autó nagyon közel van, nem tartja be a követési távolságot és belém jön akkor ki a hibás? Kinek a biztosítása lesz igénybe véve?

Köszönöm

Tisztelt Érdeklődő!

A jelenleg hatályos KRESZ szabályozás értelmében a követési távolság betartása az előre nem láthetó hirtelen fékezések érdekében is indokolt. A gfb. szabályozás alapján a követési távolság be nem tartása miatt bekövetkező baleset, az üközést okozó - a levelében is említett hátulról ütköző - gépjármű felelősségbiztosítása alapján térítendő. Az Ön biztosítását nem érinti az ilyen módon bekövetkezett káresemény térítése, mert károsultja a bekövetkezett balesetnek.

Üdvözlettel: Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.