Biztosítás más nevén az én bónuszommal

2013.07.25. 11:11

Tisztelt Biztosításdoktor!

Kérdésem, mivel a családban csak egy közös tulajdonú autó van, amit természetesen közösen használunk. Ennek a gépjárműnek biztosítása a feleségem nevén fut (B10)! De most szeretném ha az én nevemen futna tovább a biztosítás, mégpedig a már megszerzett B10-el! Milyen lehetőség van a névváltoztatásra, ha egyáltalán van lehetőség a már megszerzett B10 átvitelével együtt?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel és üdvözlettel: Gábor.

Tisztelt Érdeklődő!

A kérdésére válaszolva a megszolgált B/10 -es fokozat csak a gépjármű üzembentartója által vásárolt / feleség /másik gépjárműre vehető át a amennyiben a jelenlegi gépjármű eladásra kerül. Gépjármű felelősségbiztosítást kötni Önnek csak üzembentartó cserével lehet, vagy másik gépjármű vásárlása esetén de mindkét esetben az Ön bonusz fokozata A/0 lesz a törvényi szabályozás értelmében. Tehát a felesége bónusz fokozatát Ön nem használhatja fel.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.