2013.09.17. 11:25

Üdvözlöm Biztosításdoktor!

Az lenne a kérdésem,elkerülhető e, díj nem fizetés miatt megszűnt kötelezőbiztosítás esetén a fedezetlenségi díj. amit a köztes időszakra számolnak fel napi díjként? Hallottam egy olyan lehetőségről ha üzembentartót változtatok akkor megoldható a dolog. Továbbá ha eladom az autót, az megoldja ez a problémát. Előre is köszönöm várom a válaszát,minden jót kívánok.

Tisztelettel: Péter

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződésre amennyiben a szerződés díjnemfizetéssel megszünt, új szerződés kötésekor a fedezetlenségi díjat kell fizetni a megszűnés napjártól az új szerződés megkötéséig, amelynek díja gépjármű kategóriánként eltérő.Amennyiben az új szerződést nem a régi forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó köti újra, tulajdonos váltás vagy üzembentartó váltás esetén a fent említett fedezetlenségi díj ezen új szerződésre nem terhelhető.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.