Értékvesztés gyári javításkor

2013.10.09. 09:54

Tisztelt Horváth úr!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet egy közúti balesetben vétlenül összetört motorkerékpár esetén; a baleset puszta tényéből adódó eladáskori értékvesztést meghatározni? Kicsit konkrétabban legyen adott egy 2006-os Yamaha R6, amelyet összetörtek, aztán a kötelező biztosítás keretein belül megpróbálták a baleset előtti állapotot visszaállítani. Ez a tárgyi költségekig egyértelmű. Hogyan lehet forintosítani azt a veszteséget, ami akkor keletkezik, amikor eladáskor törvényi kötelezettségemnek megfelelve megmondom, hogy törve volt de gyárival egyenértékűen megjavították. Ilyenkor ugyanis a mindenkori vevő levesz az ajánlatából egy komoly százalékot.

Válaszát előre is köszönöm: jf

Tisztelt Érdeklődő!

Levelére válaszolva a gyári alkatrészekkel történő helyreállítás esetén a motor értékcsökkenésének mértéke nem meghatározható, ugyanis a gyári technológiával történő helyreállítás garantálja a motor minőségi javítását, az erről szóló dokumentációt kérem őrizze meg és eladáskor az új vevő részére tudja bocsátani, a kárfelvételi jegyzőkönyv másolatával együtt.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.