2013.12.03. 15:36

Tisztelt Doktor!

Ha a családon belül rövid távra kölcsönadott autóval balesetet okoznak - kinek a biztosítója téíti meg a kárt, a kölcsönadóé vagy a kölcsönvevőé? Más szóval a KGFB autóra vonatkozik vagy személyre?Köszönettel, NA

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítást csak a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó köthet a jelenleg hatályos törvényi szabályozás értelmében.Amennyiben ezen gépjárművel balesetet okoznak,akár maga az üzembentartó - jelen esetben Ön - akár azon személy akinek Ön a gépjárművet kölcsönadta, mindig a fent említett szerződés alapján történik az okozott káresemény térítése és a szerződés bonusz fokozatának visszasorolása. Abban az esetben ha a biztosító által kifizetett kártérítési összeg visszafizetésre kerül, a biztosító által küldött kifizetés értesítő, káresemény lezáró levél alapján akkor a szerződés tehermentesítésre kerül. Ebben az esetben nem kerül visszasorolásra a szerződés bonusz fokozata.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.