2013.12.25. 10:26

Tisztelt Biztosításdoktor!

Az alábbiban kérem tanácsát, véleményét, válaszait: Előzmény: 2013.10.27. vásároltam egy használt szgk.-t. 2013.10.28-án kötöttem a Netrisk.hu egy a 2013. évre vonatkozó KGFB, az Aegon Zrt. szolgáltatásaiból.

A Netrisk által küldött visszaigazolás nem tért ki a szerződés évfordulójára, a "kockázat viselése vége" esetében a "határozatlan" szó szerepel.

Az idei év decemberében a 2014-es évre másik biztosítót (Allianz) választottam, jobb díjszabása miatt.

Az Allianz levélben jelezte hogy az évforduló váltás miatt nem lehetséges a szerződés felmondása, de amennyiben ez irányú igényemet mégis fenntartom küldjek faxot vagy levelet.

Kérdésem az hogy a szerződés akkor most felmondható vagy sem?

Tudok-e egy számomra előnyösebb szerződést kötni az Allianz-val 2014. évre?

Köszönöm válaszát!

Üdv: Fodor Sándor

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az Ön szerződése évközi évfordulósnak minősül nem pedig naptári évfordulósnak a kötés időpontjára tekintettel, ezért biztosítóváltásra legközelebb a jövő évben lesz lehetősége, 2014,10,28.-án, amennyiben előtte 30 nappal a jelenlegi biztosítójához beérkezik ezen szerződés felmondására irányuló nyilatkozata. Ettől eltérni csak abban az esetben van lehetőség, - mint írta a biztosítótársaság is - ha közös megegyezéssel kerül megszüntetésre a szerződés mindkét fél beleegyezésével. Ezen igényét tudja a biztosító részére jelezni és pozitív válasz esetén, tud új szerződést kötni 2014 01.01 -es kezdettel.

Békés Boldog Karácsonyt kívánva.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.