Összetörtek, gtk. Csináltassam cascora?

2014.03.13. 10:54

Üdvözlöm!

A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: Autómba egy hete belefutottak hátulról és jól összetörték. A másik fél volt az egyértelmű hibás, a rendőrség véletlenül még fel is vette videóra a karambolt. A gondom az, hogy kötelezőre nem tudom megcsináltatni az autót, mert a biztosító nem fizet annyit, mint amennyiből helyre lehetne állítani a kárt (gazdasági totálkár szerintük). A Casco-s biztosítómmal is felmérettem, velük megcsináltathatnám mivel ők magasab felső limittel számolnak. A gondom az, hogy így viszont olyan, mintha én okoztam volna a balesetet: 100e forint önrészt kell fizetnem és nyílván a biztosítási díj is növekedni fog. Ön szerint mit érdemes csinálni egy ilyen helyzetben? Ez egy 6 éves autó, ami újkora óta nálam van és összesen 60 000 km van benne. Szívem szerint megcsináltatnám, de nagyon nem tetszik, hogy még nekem kell ráfizetnem. Esetleg az önrészt behajthatom majd a károkozón? Tudna adni tanácsot?

Köszönöm előre is!

Üdv. T

Tisztelt Érdeklődő!

Előzetesen lehetősége van a gépjármű casco biztosítási szerződés alapján történő helyreállítására, és majd az Ön casco biztosítója, illetékességből átküldi a teljes káranyagot a károkozó gépjármű biztosítójának,akik az Ön által kifizetett önrészesedést Önnek utalják át,és elszámolnak a biztosítójával, ezáltal tehermentesítésre kerül a casco biztosítási szerződése. Gazdasági totálkárrendezés esetén, gépjármű kötelező felelősségbiztosítási alapon történő rendezéskor a káridőponti értékhez viszonyított - biztosító kárszakértője által a sérült gépjármű szemléje után megállapított - javítási értékhatár nem léphető át mert a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében a gfb. alapján rendezett károk gazdagodást nem eredményezhetnek, tehát az új alkatrészekkel történő helyreállítás a gépjármű káridőponti értékét nem haladhatja meg.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.