Mi van, ha hamis a kötvényszám?

2014.05.14. 14:45

Tisztelt Biztosításdoktor!

Történt egy balesetem a tegnapi nap folyamán. A körúton egy úr rám nyitotta az ajtót, az autómnak az eleje gallyra ment. Először nem ismerte el a felelősséget, majd rendőrt hívtam és elismerte. Az érkező járőr sem engem, sem a vétkes sofőrt nem igazolta. Miután elismerte a vétkességét a sofőr a járőr elment, nem készült jegyzőkönyv.

Én töltöttem a betétlapot az autó rendszámát és az adatokhoz elkértem az okmányokat, de a forgalmit és a biztosítási csekket nem. A kötvényszámot a károkozó diktálta az érvényességi időt nem láttam.

Az lenne a kérdésem, hogy ha hamis adatokat adott meg a károkozó rendszám alapján és az egyéb adatok (jogosítványszám, cím) felelősségre lehet e vonni?

Tisztelt Érdeklődő!

Valószínűtlennek tartom, hogy hamis adatokat adott meg a károkozó gépjármű vezetője, mert a gépjármű rendszáma alapján az Ön által választott, gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosítótársaság ezen adatok helyességét le tudja kérdezni.

Amennyiben mégis használhatatlan adatokkal találja szemben magát, lehetősége van az okozó gépjármű nyilvántartásban rögzített üzembentartójával, vezetőjével kapcsolatosan utólagos rendőrségi feljelentést tenni.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.