Nagyon megnőtt a biztosítás, mit tehetek?

2014.05.30. 10:31

Tisztelt Biztosításdoktor!

Idén sajnos elmulasztottam újrakötni a kötelező felelősségbiztosításomat. Az egész teljesen kiment a fejemből, amikor is jött egy csekk a negyedéves díjammal. Az éves díjam összességében több mint 20 ezer forinttal nőtt meg, úgy hogy balesetet nem okoztam! Jeleztem a biztosító társaságom felé, hogy ez nem jó, mire ők "nem tudunk semmit tenni" kijelentéssel lezárták a dolgot. Az általuk kiküldött következő éves díj értesítőt nem kaptam meg. Próbáltam jelezni ezt feléjük és kérni a szerződés közös megegyezéssel való felbontását, de sajnos sikertelenül. Lehet tenni valamit, hogy legalább a tavalyi díjamat fizethessem?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződést csak a biztosítási évforduló előtt 30 nappal felmondott és ezen időszak alatt a biztosítótársaság részére beérkezett biztosítási évfordulóra történő felmondással lehet érvényesen megszüntetni és kedvezőbb díjú szerződést kötni más társaságnál a törvényi szabályozásértelmében. Egy levélben kérheti a részemre leírtak alapján, - amennyiben a díjértesítő levelet nem kapta meg - kiküldésének igazolását, mert ez esetben nem volt tudomása a radikális díjemelkedésről és kérheti a közös megegyezéssel történő megszüntetési igényét újból.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.