2014.08.18. 10:41

Tisztelt Biztosításdoktor!

Pár nappal ezelőtt történt egy koccanásom. Lámpától indultunk, körülbelül hetedik-nyolcadik autósként zártam a sort. Előttem egy Fabia, én F Astrával, abs nélkül, téligumival. A sor elindult, kivártam, majd mikor elég messze volt az előttem lévő, elindultam. 1-2, a sor elején valami történt, előttem mindenki megállt. A fékre léptem, blokkoltak a kerekek és belecsúsztam a Fábiába. Betétlapot nem cseréltünk, rendőrt nem hívtunk.

Hirtelen ilyedtségben csak rendszámot, telefonszámot és nevet cseréltünk. Abban maradtunk, hogy ha tudja a hölgy, hogy mennyi a kár, akkor telefonál, én utalok. Hiba volt, hogy nem cseréltünk betétlapot, úgy a biztosító fizetné. Az én autómat már megjavítottam. Kérdésem, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha nem tudok fizetni?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Gábor

Tisztelt Érdeklődő!

Amikor a gépjárművek ütközése megtörtént elmondása szerint telefonszámot cseréltek a részes félként balesetben sérült gépjármű hölgy tulajdonosával. Lehetősége van telefonon megbeszélni a hölgyel, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése terhére szeretné rendezni az okozott kár megtérítését, ezért közölje a biztosítója nevét és a károsulttal együtt keressék fel a biztosító ügyfélszolgálatát - elérhetőségükről interneten tájékozódhat - a bejelentések megtétele után a kárszakértő rögzíti a sérült gépjármű sérüléseit, valamint összeállítás alkalmával egyeztetni tudja a bekövetkezés körülményeit, még a kijavított gépjármű esetén is, ezáltal rendezhetővé válik a káresemény. A biztosító által kiszámolt vagy számla alapján megtérített összeget,Önnek még lehetősége lesz a biztosítója által küldött tájékoztató levél alapján visszafizetni, ez esetben a szerződése tehermentesítésre kerül és megszolgált bonusz fokozatát megőrizheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.