Lopás után visszajáró összegek

2014.10.10. 10:25

Tisztelt Biztosításdoktor!

CASCO-s használt autómat 3 hónap használat után ellopták. A hosszas ügyintézés után (rendőrség, magánnyomozó, forgalomból kivonás..) végül a biztosító (Groupama) fizetett egy adott összeget. Érdeklődnék, hogy a biztosító köteles-e

- tudtomra hozni az autó értékbecslésének módját, hogy mi alapján jött ki az összeg (évjárat, futott km, extra légzsákok stb..)

- az átírással kapcsolatos költségeket (forgalmi, eredetiségvizsg stb.) kifizetni

- az időarányos hátralévő CASCO díjat visszafizetni (1 évre előre fizettem).

- Milyen időkorlát van a felleblezésre, ha nem vagyok megelégedve az összeggel?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a káridőponti érték megállapítására vonatkozó információt kérhet a biztosítótársaságtól, valamint amennyiben ezen értékkel nem ért egyet fellebbezéssel élhet, rendelkezésre bocsátva a gépjármű saját paramétereinek jellemzőit, amelyet dokumentumokkal igazolni tud, lévén lopáskár történt. A piaci adatokhoz is hasonlíthatja a meghatározott értéket, hiszen ezen adatok alapján tud hasonló felszereltségű gépjárművet beszerezni.

Az új gépjármű forgalomba helyezési és átírási költségeinek térítését ezen módozat terhére nem vállalják a biztosítótársaságok. A casco biztosítás évfordulóig járó díja a kártérítésből levonásra került, - így díj vissza utalásra nem számíthat - mivel a szerződés éves díjfizetésű csak a biztosítótársaságok lehetőséget adnak ettől eltérő fizetési módra, viszont ebben az esetben az évfordulóig járó díj megilleti a társaságot, a biztosítási érdek megszűnése miatt.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.