A kutyákat rajtakaptuk a vérengzésen

2015.01.27. 09:47

Tisztelt Szakértő!

Mezőgazdasági telepemen a szomszéd telepet őrző kutyák 16 db anya birkát és 16 db növendéket téptek szét. A kutyákat rajtakaptuk a vérengzésen, a tanúk erről írásban nyilatkoztak az illetékes biztosító felé kárigényünk benyújtásakor.

A kutyák tulajdonosa a helyszínt körbejárva, a tanúkat meghallgatva szóban elismerte a felelősségét és az állatorvos az igazolására ezt írta: XY elismerte, hogy a kutyái a kerítést megbontották és a vérengzést végrehajtották. Sajnos magát a biztosítottat külön írásban nem nyilatkoztattuk, mert ezt elegendőnek tartottuk és megbíztunk benne.

Fontos körülmény, hogy a szomszéddal közös oldalkerítésen több lyuk is volt, amelyen a kutyák átbújhattak, azonban a tanúk látták a kutyákat a kerítés fölött átugorva elmenekülni. Továbbá a másik szomszéddal közös kerítésen is voltak lyukak, a biztosító szerint a másik szomszéd kutyái vagy akár teljesen idegen kutyák is bejöhettek ezzel okozva a kárt, ezért elutasította a kárigényt. Valamint a biztosító nyilatkoztatta a biztosítottat, ami utólag már nem ismerte el a felelősségét.

Mi a helyzet akkor, ha a biztosított nem ismeri el a felelősségét, azonban a tanúk nyilatkozatai igazolják azt? Mit tehetnénk még a kárunk térítése érdekében?

Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Mint levelében is leírta tanúk állnak az Ön rendelkezésére akik, gondolom írásban is nyilatkoztak a látottakról valamint rendelkezésére áll az állatorvos igazolása is. Amennyiben a tulajdonos akinek a kutyái okozták Önnek a vesztséget nem hajlandó elismerni a károkozást, - ezáltal a biztosítótársaság sem tudja az Ön kárát rendezni - lehetősége van jogi segítséget igénybe venni, a kárának érvényesítéséhez.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.