2015.02.04. 10:11

Tisztelt Címzett!

Külföldön autóbalesetem volt. Egy taxi elém hajtott, és összeütköztünk. A kinti rendőrség intézkedett, a felelősségemet nem ismertem el, mivel nem én voltam a hibás. A későbbiek során engem hoztak ki felelősnek. Mivel nem fizetett a biztosítóm és én sem, így a külföldi fél beperelt,és a biztosítómat is. A kérdésem az, hogy ezek után az én biztosítóm kifizeti-e a kinti félnek a kárt?

Köszönöm a választ előre is!

Tisztelt Érdeklődő!

A felelősség kérdésének tisztázása érdekében kérem egyeztessen a biztosítójával mert, amennyiben a külföldi hatósági vizsgálat egyértelműen bebizonyította az Ön felelősségét az ütközésben,akkor az Ön gépjármű kötelező felelősség biztosításának terhére kell a káreseményt rendezni, amelyre a gfb. szerződése alapján kerülhet sor. A peres eljárás költségeit is a bíróság által hozott határozat értelmében a baleset okozásában felelős félnek illetve biztosítójának kell rendeznie.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.