2010.06.28. 13:14

Autónkban RD3/PU2471 típusú CLARION egység van, amely nem alkalmas mp3 lejátszására és a rádióvétele se tökéletes, igaz, ez lehet, hogy csak az antenna hibája. Emiatt szeretnénk lecserélni, de szeretnénk ha a kormánykapcsolóval továbbra is vezérelhető lenne. Láttam a neten egyfajta adaptert, de mikor a forgalmazót kérdeztem, ezzel biztos, hogy használhatom-e a kormánykapcsolót, azt a választ kaptam, hogy nem mindegyikkel lesz jó így sem. Kérdésem az lenne, mit kellene néznem a rádiók leírásaiban, melyik lesz biztosan jó (akár ezen adapter használatával is). Vagy az eladó szakértelmében, illetve megbízhatóságában kell reménykednem? Gondolom, ez a kérdés talán előfordult már az ikertesók (Citroen 8, Peugeot 807, Lancia Pedra) vagy akár bármelyik kormánykapcsolóval ellátott Peugeot esetében, mert ugyanilyen kapcsolókat véltem felfedezni ezekben is. Megtisztelő válaszát előre megköszönöm.

Ez a fránya kormányadapter minden autórádió-forgalmazónak gondot okoz. Mi kifejleszttettünk és gyárttatunk egy tanítható adaptert, ami minden nem Can-bus rendszerű gyári kormánykapcsolóval kompatibilis és kiszolgálja a Pioneer és Alpine autórádiókat. Az adapter 19 900 Ft-ba kerül, ehhez kell választani egy jó rádiót.
Van még egy megoldás, de azt sajnos próbálni kell. Létezik olyan adapter, ami a gyári CD-tár helyére illeszkedik és fogad iPodot, valamint USB eszközt. Sajnos a kompatibilitás táblázatban nem szerepel ez a rádiód, de ez nem zárja ki, hogy működne vele. Nézz be hozzánk és díjmentesen kipróbálható az eszköz. Ne ijedj meg, nem kell semmit szétvágni, átkötni, csak kihúzunk egy csatlakozót és bedugunk egy másikat.