2010.10.04. 16:54

Nagy dilemmával állok most szemben!
Van egy új Swiftem, értem úgy 2006.12. havi, tehát a legrégibb új Swift, ebbe szeretnék autó hifit varázsolni. Csak szeretném megtartani a gyári fejegységet, ami a gyári Swift fejegység, sima, mp3 nélkül. Na már most, én egy ládikát szeretnék, egy jó erősítővel, és a négy hangszóró helyére négy ujjat is. Ha jól tudom, nincs a gyári lejátszónak kivezetése, a négy hangszóró helye adott, de a ládikát hova tudnám tenni?

 

A gyári rádiónak valóban nincs semmi kivezetése a továbblépéshez, de ha mindenáron meg szeretnéd tartani, van rá megoldás.

Sok erősítő rendelkezik nagyszintű, azaz hangszóró bemenettel. Bekötjük a rádió hangszóró kimenetét az erősítő adott bementére és már szól is a mélysugárzó.

Amennyiben nincs nagyszintű bemenet, úgy külön modulként kell megvásárolnod. Ez egy osztó, ami a hangszóró jelből szabványos vonalszintet (RCA) csinál. A kereskedelemben sokféle ilyen kapható, de vigyázni kell, mert nem mindegyik használható!

A vásárlás előtt érdemes átgondolni a rendszer felépítését, hogy az erre fordított pénzt a lehető legjobban használd fel, és lehetőséget adjon a későbbi továbbfejlesztésre.

Én négy csatornás erősítőt választanék. Két csatornával az első két hangszórót hajtanám, a maradék két csatornával (hídba) a mélysugárzót. Nem cserélném a két hátsó hangszórót, jó ott a gyári, viszont az első hangszórók kiválasztásánál komolyabb hangszóró szettre voksolnék. Az erősítő és hangszóró kiválasztásánál kikérném szakember tanácsát, aki a zenehallgatási szokásaid és stílusod alapján ajánlana. Az erősítőnél figyelj, hogy hidalható legyen, és legyen benne lehetőség a frekvenciavágásra. Szívesen segítünk a rendszer összeállításában és a komponensek kiválasztásában.( www.duett.hu/hifi.php )