2010.12.21. 16:33

Tisztelt Doki!
99-es Suzuki Swiftemben a riasztó nagyobb távolságról is tökéletesen zár, de nyitni valamikor csak közelről is nehezen. Van-e tippje a problémára??
Válaszát előre köszönöm!

Ha a rendszer 10m-en belül tökéletesen működik, akkor jó! Általában ennél nagyobb távolságban működnek a távkapcsolók, de az csak ajándék. Lássuk be nincs is lényege, hogy 100m-ről kapcsoljuk az autót, hiszen azért nyitjuk, hogy beszálljunk, vagy kivegyünk belőle valamit, akkor pedig oda is kell menni. Nem is biztonságos a nagy hatótávolság, mert az előszobában véletlenül megnyomott távkapcsoló kinyithatná az utcán parkoló autót úgy, hogy észre sem vesszük. Persze egy igazi riasztó visszazár, ha nem történik ajtónyitás, de fél percig akkor is nyitva az autó. Egy kis hatótávolságú távkapcsoló kisugárzott kódját lehetetlen rögzíteni, így védekezhetünk a kódlopási kísérlet ellen is, hiszen a kód rögzítéséhez hatósugáron belül kéne tartózkodnia a kódot rögzíteni akaró személynek is, az pedig elég feltűnő lenne.
De, természetesen el is romolhatott a rendszered. Lényeges, hogy a hiba mindig, mindenhol jelentkezik, vagy csak egy adott helyen. Van olyan hely, ahol valami egyéb berendezés elektromos zavart kelt és ez akadályozza meg a távkapcsoló helyes működését. Ebben az esetben máshová kell parkolni sajnos, vagy együtt élni a hely szellemével. Ha viszont több helyen is jelentkezik a hiba, akkor meg kell vizsgálni a távkapcsolót és a riasztót. Első lépés az elem csere, majd megmérjük, hogy nem hangolódott-e el a távkapcsoló. Ha jó a távkapcsoló, akkor csak a riasztó vevőpanelje lehet a ludas, akkor azt kell cserélni. Otthoni körülmények között az elemet tudod cserélni, a többi ellenőrzésére el kell fáradj hozzánk. Várunk szeretettel!