2011.04.05. 12:32

Tisztelt Kütyüdoki!

Végre megkaptam az új szolgálati verdámat, amit nagy várakozás előzött meg, mert amúgy nagyon tetszett egyébként is, hát még, hogy nem nekem kell megvenni. Apró örömök a válságban. Az átvétel után jött a hidegzuhany...

Sokat járok az autóval és szinte folyamatosan telefonálnom kell - szinte az egész cég úton van állandóan - erre olyan új autókat vett a vállalatunk, amelyekben nincs telefonkihangosítás. Pedig a korábbi giga-büntetések mellett egyik kollégám csúnyán össze is törte magát ennek okán, így nálunk eddig is gyári kihangosítás volt a területi képviselőknek.

Akárhogy is van, csak az a jó, mert jól érthető, meg a kormányról is vezérelhető, miközben komplett telefonkönyvet, stb ad. A határ mellől sokat járunk a sógorokhoz is, ott meg aztán nagyon kemény ez a téma, a telefonra kifejezetten ugrik a csendőr. Erre a komoly és - nyilván drága - autókat cégünk ezért felelős szakembere telefonkihangosító nélkül rendelte meg, pedig a lizingdíjakban ez nyilván nem okozott volna nagy differenciát. Kérdésem, hogy létezik-e megoldás, ami megpróbálja a gyárit helyettesíteni? (kétféle autónk van, Skoda Octavia és VW Passat)

Köszi előre is a szakértést!

 

Szia!

Számos megoldás létezik számos márkától a telefon kihangosítására, azaz pontosabban csak a vonatkozó jogszabály követésére, hiszen ezen megoldások sok esetben elégedettséget nem adnak, csak megtűrt termékek, melyek autóink elrondításával a maguk egyszerűségében mégis használhatók.

Kompromisszumot azon márkák termékei jelenthetnek, amelyektől maguk az autógyártók vásárolják meg azokat az adaptereket, amiket aztán a „feledékeny flottafelelősök” kihagynak megrendeléskor.

Sebaj, mert pont az említett márkáknál a beszállító egy magyar cég, melynek erre a célra fejlesztett terméke beépítve nem látható ( nem csúfítja el az autót, vagy nem szépíti meg, ez ízlés dolga), de az biztos, hogy úgy működik, mintha az autót így gyártották volna.

A telefont – és egyéb médialejátszókat – az autók fejegységén keresztül képes csatlakoztatni, és az audiorendszeren meg is szólaltani kiváló minőségben. Ahhoz, hogy ez pont úgy működjön, mintha gyári lenne, persze az is kell, hogy az autó képes legyen azon információk megjelenítésére, amelyekre egy ilyen berendezés gyári installációjakor képes.

Szöveges információt például, meg lehetőleg legyenek a kormányon vezérlőgombok, amik kényelmessé és biztonságossá teszik a kezelést, de ezek híján is a hangja ugyanolyan jól érthető, csak nem olvashatóak az információi. Több változatot is kínál a Dension a Gateway FIVE és BLUE fantázianevű termékekből, amelyek pontosan azt kínálják, amire a telefonáló, zenét hallgatni kívánó autós vágyhat: relaxált vezetést.

Szerintünk, ha a Bentley-nek és a Lamborghininek is jó, hát nagy baj nem lehet vele…