2013.03.27. 11:32

Tisztelt Kütyüdoki!

Szeretnék a Toyota Yaris Verso tip.-ú autómra (2003.09. évjárat, 1.3-as benzines) tolatóradart, vagy tolatókamerát szereltetni. Melyik jobb? Melyiket és milyet ajánl? Esetleg tud ajánlani valami jót? Könnyen beszerelhetőt és strapabírót? Valamint, hol érdemes venni? Hol nem tájékoztatnak félre?

Válaszát köszönöm! Üdv. Lajos.

Mindkét megoldás jó, ajánlom, sőt együtt használva tökéletes. Mi Valeo radarokat használunk, erről van tapasztalat, szerintem lényegesen jobb minőséget képvisel, mint társai, de ezt jelzi az árfekvése is. Nagyságrenddel kedvezőbb áron kapható radarokkal nincs jó visszajelzés, sok a meghibásodás, és mivel a tolatóradar szerelése miatt le kell venni a lökhárítót, tehát nagy bontással jár, érdemes olyat választani, aminek nagy valószínűséggel nem lesz baja. Itt is igaz, hogy nem a bevásárlóközpont akciójában kell vásárolni, hanem szakműhelyben.

Kamerából kis túlzással bármelyiket meg szabad venni. Jelenleg, ami a piacon kapható, megfelelő minőséget képvisel. A vásárlás előtt érdemes tisztázni az eladóval, hogy a garancia mire vonatkozik, mivel ez az eszköz ki van téve esőnek, hónak, sárnak, a beázásra vonatkozó feltételeket jobb előre lefixálni.

Mint minden hasonló tevékenységgel foglalkozó szerviz, mi is árusítunk ilyen termékeket és be is szereljük. Hogy melyiket érdemes? A tolatóradar kisebb anyagi teher, tökéletesen teszi dolgát. A kamera segítségével olyan akadály is látható lehet, amit egy radar nem érzékel, mint például árok, gödör, kiálló vékony drót. Nem szabad elfelejtkezni, hogy a kamerához egy megjelenítő is kapcsolódik, amit valahogy, valahova, de a stabilan a látótérbe kell szerelni és ez elég nehéz feladat. Fel lehet tenni a műszerfal tetejére, de ezt nagyon kevesen nézik jó szemmel, így az elhelyezés sok fejtörést okoz. De megéri.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.dett.hu