Hogyan lehet kézileg leoldani a központi zár reteszelését?

2014.01.21. 14:49

Opel Vectra B Caravan-om van, 1,6-os 16V, 2000-es kiadás.

A probléma konkrét leírása: Az történt, hogy bezárt állapotban "kiégett(megpörkölődött)" a központi zár vezérlés panelja és reteszelt állapotban maradtak az ajtók. A vezető oldali ajtót kulccsal tudom nyitni, a többit(beleértve a csomagtér ajtaját is) nem.

Időközben a tanksapka fedelet kézileg leoldottam, a meghibásodott panelt a rendszerből kivettem. Érdekelne, hogy van-e valami módja a kézzel történő reteszelés-feloldásnak?

Egyelőre nem vacakolnák azzal, hogy központis legyen az autó, csak annyit szeretnék, hogy normálisan lehessen ki- és beszálni, ill. ki- és bezárni az autót.

Válaszát előre köszönöm: Krisztián

A motor vezetéke elérhető a központnál vagy például a küszöbben, a jobb oldalra átmenő kötegben. A vezeték színe fekete-kék, fekete-piros, fekete-sárga. A kék a retesz, a másik kettő a motor, ezekre kell feszültséget kapcsolni egy pillanatra és kinyit. A motor 12V-al működik, de csak rövid pillanatra szabad rákapcsolni a feszültséget és mindenképpen biztosítékkal ellátott vezetéket használjon.

A művelet egy kis elektronikai felkészültséget igényel, ha ezzel nem rendelkezik ne álljon neki, inkább forduljon szakemberhez, nem érdemes nagy bajt csinálni egy 5 perces műveletből.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu