Nem akarnak riasztót rakni a Smartba

2015.04.14. 09:29

Tisztelt Uram!

Vásároltam egy Smart 451 Mhd-t. Sajnos nem tudok belerakatni riasztót, mert senki nem vállalja a védelmet arra való hivatkozással, hogy nem lezárható a motortér. Van valami ötlete, hogyha szeretném biztonságban tudni az autómat mit tehetek? A választát előre is köszönöm szépen!

Tisztelettel: Barcza Zsolt

Semmilyen problémát nem látok abban, hogy az első rész nem zárható. Nyitásérzékelő tehető rá, így megszólal a riasztó, ha nyitják. A riasztó központját ebben az esetben sem a nyitható részbe kell szerelni, hanem az utastérbe, vagy a csomag-motortér alatti rekeszbe.

Bár más autók esetén zárható minden, de a motortérbe nagyon kevés autóban van nyitásérzékelő kapcsoló, azoknál is meg kell oldani, ez nem újdonság. Riasztón kívül szerelhető még immobiliser és/vagy rablásgátló, ami szintén tökéletes védelmet nyújt az autó számára.

Nyugodtan válassza ki az Önnek megfelelő védelmi eszközt, azt amiben bízik és keressen riasztószervizt. Lényeges, hogy riasztószerviz, mert autóvillamossági vagy autószerviz nem teljesen erre a profilra készül fel és normál riasztókat beépítenek, de speciálisabb dolgokat nem vállalnak, ahogy mi sem vállalunk generátorjavítást.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu