Lopásvédelem megbontás nélkül

2015.04.23. 11:49

Kedves Kütyüdoktor,

BMW lízingelés előtt állok és szeretném mindenképpen valamiféle lopásgátlóval ellátni az autót, azonban nem szabad az autót megbontani. Érdekelne, hogy mit tud ajánlani pontosan? Gondoltam már pl. valami drágább kormányzárra, de abból sem tudom, hogy melyik lenne a legmegbízhatóbb. Se megfúrni, sem kábeleket (CAN Bus) nem szabad módosítanom. Mit tudna ajánlani?

Köszönettel: Imre

Olyan védelem nem létezik, amit úgy lehetne beépíteni, hogy nem vágunk vezetéket, nem csatlakozunk semmire és nem bontjuk meg az autót. Nálunk minden termék, ami kapható, rendelkezik bevizsgálással, ami azt jelenti, hogy autóipari felhasználása megengedett. Nem tesz tönkre semmit, nem ír rá a CAN-bus hálózatra, csak csatolódik az autó hálózatához és teszi a dolgát - véd.

Egyeztetni kell a lízing céggel, hogy pontosan mit jelentenek mondatai. Nekik is érdekük, hogy a jármű biztonságban legyen, hiszen jelentős kockázatcsökkenést jelent egy immobiliser vagy riasztó, esetleg kormányzár. A védelem kiválasztása személyes beszélgetést kíván, hiszen bizalmi kérdés. Nagyban függ az ajánlott rendszer attól, hogy hol, milyen környezetben használja a járművet, hol parkol. Van, hogy magasabb árkategóriájú autóhoz kisebb kiépítettségű védelmet ajánlunk, mert használata során nincs kitéve veszélynek.

Van, hogy kiskategóriás autóba magas védettséget ajánlunk, mert az autó keresettnek számít, vagy olyan helyen parkol, ami kiemelten veszélyezteti meglétét. Nagyon fontos, hogy egy védelmi eszköz beépítése szakmunka, nem csak drótozgatás. Tudom, hogy sokan nem így gondolják, de a riasztószerelést szakképzett emberek végzik, technológiák betartásával és gyártói segítséggel a háttérben. Sem kereskedő, sem lízingcég nem kérdőjelezheti meg szakszerűségét. A beszerelés során sokszor érintjük a jármű fontosabb elemeit, mint az egyik leg hangzatosabb CAN-bus hálózatát. Ez a szó elrettentően hangzik, de jó, ha tudjuk, nem mi beszerelők fejtjük meg a CAN hálózat titkait, hanem a riasztót, immobilisert gyártó neves cégek mérnökei, sok esetben autógyártók segítségével. A végeredmény nem egy éppen működő, tákolt valami, hanem gyári minőségű, gyártói minősítésű megbízható védelmi rendszer.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu