2015.08.20. 14:17

Tisztelt Kütyüdoktor!

A múlt héten elhagytam a Volvo S40 (2002) típusú autóm távirányítóját. Így sajnos maradt 2 kulcsom és egy távirányítóm. A kérdésem az, hogy Ön szerint mit kéne ilyenkor tennem? Egy új távirányítót vettem a benne lévõ panellal, amit aztán újra programoznak? Vagy cseréljem ki az autóriasztót és a központi zárat egy másik modellre amihez kulcssablont is kapok, amit a kulcsmásoló "megmar"? Vagy csak vezérlőt cseréljek kulcsokkal? Ön szerint mi a gazdaságosabb megoldás?

Ha az autó gyári távkapcsolója, akkor rá kell kérdezni az árára. Mindig érik meglepetések az embert, hátha ésszerű áron kapható. A távkapcsoló programozásánál ki lehet tiltani azt, amit elhagyott, így biztonságos marad a rendszer.

Ha utólagos riasztó távkapcsolójáról van szó, akkor meg kell tudni a típusát és venni hozzá egy újat, amit szintén újraprogramozva elfelejti az elhagyott darabot. Ha gyári a távkapcsoló és nagyon költséges, akkor riasztócsere a megoldás, ahhoz jár két távkapcsoló és a központi zárat tudja vezérelni. Használati értékéből és biztonságából nem veszít az autó.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu