H4-es Xenont a kocsiba

2015.10.07. 14:56

Tisztelt Kütyüdoki!

Fiat Punto 1-es autóval rendelkezek és rengeteget megyek éjszaka. Szükségem van a fényerőre, ezért kellene valami jó megoldás.

Jelenleg Osram Night Breaker Unlimited +110%-os 55/60W H4-es izzókat használok, amik elég jók (eddigi tapasztalataim szerint a legjobb H4-es), mégis kellene a plussz fényerő.

90/100W-os izzót kizárt hogy berakjak, de elgondolkodtam a H4-es Bi-Xenon-on. Ön szerint érdemes ezeket beszerelni nekem? Nagyobb fényerőt nyújtana és javulna a látási viszony? 35w-os nem túl kék 4500-5000K, amire gondoltam. Várom válaszát és előre is köszönöm!

Attila

A xenon utólagos beépítése továbbra is a tiltott dolgok közé tartozik, így erről hivatalosan le kell mondani. A meglévő lámpatest vetülése, annak minden része izzóra lett kitalálva, így utólag beépítve egy xenon izzót helytelen lesz a bevilágított terület.

A divat, az nagyúr, ezért szeretett volna mindenki xenont egy időben, de aki kipróbálta tudja, hogy nem ez a megoldás. A helytelen környezetbe szerelt xenon elsőre kiváló fényt biztosít, de hamar megváltozik a vélemény használat közben. Ami világos szín, mint a terelővonal, a táblák, a kerékpáros fehér pólója, az nagyon élesen kiemelkedik a környezet sötétebb részétől. A sötétebb dolgok viszont elvesznek. Nincs részlet, csak világos és sötét. Olyan igen-nem lesz a bevilágított terület, eltűnnek a részletek, amik egy szürke ruhás kerékpárost sejtetnek az út szélén.

Az emelt fényerejű H4 és a tiszta, megfelelő lámpatest, ami be van állítva, biztos vagyok benne, hogy elegendő fényt ad a biztonságos közlekedéshez.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu