Tolatókamerát utólag

2016.05.13. 11:10

Jónapot kívánok!

Van egy Ford C-max-unk és most szeretnénk bele egy tolatókamerát. A Fordnál szereléssel együtt 70 ezer forint(+áfa) körül szereznék be, beépítéssel együtt. A neten találtam univerzálist, viszont itt

1, nem tudom hogy beszerelik-e (még nem válaszoltak),

2. én mindig a márkakereskedésbe hordtam(om) az autómat, mert őket ismerem, és megbízom bennük. A fenti linken lévő szett így leírva szépen hangzik, de nekem ez nem mond semmi többet. Önök szerint megérhet egy próbát? Beszereltessem ott, ahol veszem, (már ha lehet) mert ők már láttak ilyet, és bízzak abban, hogy nem barmolják szét az autót, és úgy is ők adják a garanciát, vagy vegyem meg, és vigyem el a szakszervízbe, ahol még C-Maxba nem szereltek be ilyet utólag (az én modeltípusomhoz legalább is), és ahonnan az árajánlatot kértem?

Tudnak ajánlani esetleg egy megbízható szervízt, ahol beszerelik a tolatókamerát szépen és jól, és nem húzzák le nagyon az embert, vagy vegyem meg, amit a Fordnál ajánlottak, és bízzam rájuk a garanciális kérdéseket, ha esetleg lesznek, mind a szerelés mind a kamera terén? Én nem értek ehhez, csak úgy gondolom jobb lenne, mint egy sima tolatóradar (az első-hátsó 110 körül van akciósan a Fordnál).

Szép napot! András

Azt is látni kellene, hogy mit ajánl a Ford. Mint mindenben, a tolatókamerák között is vannak jó, jobb, vagy éppen gyengébb minőségű termékek, így összehasonlítani csak az ára alapján nem lehet. Hasonló tolatókamera szettet szeretünk, jól működik. Az egyetlen negatívuma, hogy a kijelző mérete kicsi, de ekkora fér bele a visszapillantóba. Az elhelyezésnél, azaz a szerelés és vásárlás előtt érdemes kipróbálni csak levegőben összedugva, hogy az adott autóban milyen lesz a végeredmény.

Ha túl sok fény jut a tükörhöz, akkor nappal, napsütésben nem lesz látható. Van ilyen autó is, ezért egy próbát megérdemel. Mindenképpen olyan helyet ajánlok a vásárlásra, ahol be is szerelik az adott eszközt, legyen az tolatókamera, vagy bármi. Ha esetleg hiba lépne fel, így nem kell a szerelő és a bolt között rohangálni, bizonyítgatni, hogy az termék vagy a szerelő a hibás. Mi is szerelünk olyan szerkezeteket, amit az ügyfél hoz, de mindig figyelmeztetjük, hogy bármiféle hiba esetén szerelési díjat fogunk felszámolni.

Ami elromolhat, az el is romlik, így lehet a termék gyárilag is hibás, amit a forgalmazó akár el is hisz és cseréli, de a ki és beszerelés munkadíját nem fogja fizetni, a szerelő meg nem dolgozhat ingyen. Ha szakemberről beszélünk, akkor nyugodtam bízza rá a beépítést, nem kell szakszervizbe vinni az autót. Tudom, vannak elrettentő példák, de többségében olyan szerelőket ismerek, akik felelősséggel szednek szét autót és össze is tudják rakni, legyen az bármilyen típus vagy márka.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu