Leállt a Corolla

2016.11.16. 10:44

Tisztelt Kütyüdoktor!

Toyota Corolla (2008) 1.6 benzin lopásgátlója leállította a motort menet közben, mert lemerült a jeladóban lévő elem (Renata CR2477N). A kocsit trailer-el kellett hazahozni. Itthon a találtam hozzá elemet és megpróbáltam beindítani a kocsit, de nem reagál semmire csak villog az elakadásjelző.

A jeladón van egy kis gomb amit ha nyomva tartok pirosan kezd világítani, majd átvált zöldre. Ezzel szórakoztam egy ideig de nem történt semmi. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a problémát csak autóvillamossági szakember tudja megoldani vagy én is ki tudom valahogy kapcsolni a lopásgátlót?

Előre is köszönöm.

Gyári eszközként nincs ilyen, ami villogtat és főképpen menet közben leállítaná a járművet. Valaki, valamikor utólagos védelmet építtetett az autóba, amit számomra az elem típusa is alátámaszt, mert ez nem egy általánosan használt elem.

Meg kell tudni a beépített szerkezet típusát és megkeresni a forgalmazót vagy beszerelő szervizt, hogy segítsenek. Esetleg a távkapcsoló kinézete szerint tudja azonosítani, vagy az autó papírjai között keresgetve találhat valami használati utasítást, kódkártyát, esetleg valamilyen matricát az autó ablakain. Ha semmit nem talál, kérem, küldjön egy fotót a távkapcsolóról.

Meglepő számomra a leállítás ténye, mert nincs olyan immobiliser vagy rablásgátló, ami leállítja menet közben a járművet, ha lemerül az elem a vezérlőjében. Ha van, akkor az hiba és veszélyes. Ha sikerül riasztószervizbe eljutni, bíráltassa felül szakemberrel a védelmi eszközét.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu