Kamerát a holttérbe

2017.06.30. 16:33

Tisztelt Kütyüdoki!

Vennék egy jobb kormányos, japán belpiacos sportkocsit. Eddig lebeszéltek róla de már nem érdekel, az kell és meg is fogom venni. Második autónak, hobbiautónak nem érdekel hogy jobbos-e vagy sem. Balos sajnos nincs nagyon belőle ha van akkor többszöröse az ára, de az is nagyon ritka. Ha nagy dugó van akkor amúgy sem lehet előzni balossal sem. De azért kicsit zavar és nem szeretnék balesetet okozni vele, így arra gondoltam hogy a mai fejlett világba biztos van ilyen bár hiába keresem nem találom.

A visszapillantó tükörbe be lehetne integrálni egy pici kamerát ami figyeli az utat, a középkonzolhoz vagy akár az ablakra egy gps tartóval felrakni egy kis készüléket amiben látom azt amit a kamera. Így lenne rálátásom viszonylag jól a bal oldalra is. Mit gondol vannak erre megfelelő cuccok? Hallott, látott tapasztalt már ilyen ötletet esetleg a megvalósítását? Eleinte térfigyelő kamerába gondolkoztam abba rengeteg van, de az nem ad élő képet csak felveszi az eseményeket.

Válaszát előre is köszönöm! Üdv!

Kedves Kérdező!

Az autós tolatókamerák között van olyan, ami nem fordít képet, az megfelelne. Vízvédett, kisméretű, bírja a rázkódást és nagy látószöggel bír. A hátránya, mert az is van, hogy nem minden fényviszony mellett használható. A szemből érkező fény értékelhetetlenné teszi a képet, így az erős napsütés és az este szemből érkező autó esetében nem használható. Árban nem nagy befektetés, 18 000Ft-tól beszerezhető egy kamera.

Vásárlás előtt érdemes kipróbálni. Ha segítség, nálunk van raktáron és szívesen bekötjük, meg tudja nézni, bár az általunk használt kamerák képfordítósok, de egyéb paraméterükben tesztelhetők. A céges teherautónkon a tolatókamera állandóan megy és a visszapillantó tükörre szerelt monitoron használjuk, mivel az autó hátsó része zárt és nem lehet átlátni rajta. Segítség, de nem teljes, sajnos benne van a kompromisszum.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu