Bezavarja a rádiót a mobiltöltő

2019.10.14. 13:55

Kedves Kütyüdoki!

Érdekes jelenségre lettem figyelmes, mikor autót váltottam nemrég. Van egy szivargyújtóba való mobiltöltőm, ami már jó pár évet megélt, és megszoktam a régi autómban, hogy amikor bedugtam, akkor nagyon legyengült a rádió minősége, egyszerűen alig talált adót.

Mivel az autó is matuzsálemi korú, a rádió meg utólag lett beszerelve (de kb egy évjárat), gondoltam csak a rádió vacak. Amikor kipróbáltam most egy új autóban is a töltőt, ugyanaz volt az eredmény. Alig talált a rádió bármi adót, csak a legerősebbek maradnak.

Mivel hosszú úton ha tölteni is kell a mobilt és nem szeretnék a Kossuthon lógni végig, jó lenne, ha működne a töltő. Ön szerint meg lehet menteni költséghatékonyan? Inkább vegyek újat? Remélem nem túl általános ez a fajta viselkedése a töltőknek.

Válaszát előre is köszönöm! Csaba

Az olcsóbb töltők esetében elég sok ilyennel találkoztunk, nem is ajánlom a használatát, mert ami a rádiót zavarja, az zavar minden elektronikát, az autóét is. A jelenséget a töltő áramkörének nagyfrekvenciás zavara okozza, amit általában az autó vezetékeire sugároz vissza és ez természetesen óriási tervezési hiba. Egy szivargyújtóba dugható töltő 5000 Ft-tól kapható, ami olcsóbb, abból valaminek hiányoznia kell, például a szakszerűségnek. Ne használja, javítani nem lehet, nem érdemes.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu