Sokat zabál a Mondeo

2014.11.24. 13:30

Tisztelt LPG doktor!

1993-as 2.0 benzines Mondeom van. 5 éve lett gáz szett beleszereltetve.

Az autó gyári fogyasztása benzinből 90km/h-nál 6.1 liter benzin 100 kilométeren, amit tud is az autó mert sokszor lemértem.

Viszont gázból 10 liter alá nem ment a fogyasztás sehogy sem. 2 éve elvittem a szervizbe, hogy csináljanak vele valamit, mert nem éri meg gázzal járnom. Szegényebb keverékre állítottak, ami miatt csak üzemi hőfokon tud gázzal menni, mert annyira vissza lett véve a gáz dúsítása.

Ezzel sikerült a fogyasztást 8,8 literre levinni gázból, de ennél nem megy lejjebb a fogyasztása. Lambda szonda, gyertya.... minden jó.

Kérdésem az lenne hogy rosszul van beszerelve a gáz, vagy hogy spóroljon a szerelő nem hagyott-e ki valami fontos alkatrészt a gáz szettből, mert csak 7.2- t kellene hogy fogyasszon.

Válaszát előre is köszönöm : stef

Üdvözlöm!

A válasz nem egyszerű, mégis megkísérlem.

1., OBD 2 csatlakozó nélküli autók esetében ( az Öné ilyen az évjáratból eredően ) célszerű olyan gázrendszert szerelni, amely képes grafikus segítséget nyújtani a beállításhoz részterhelési üzemmódban. Ennek hiányában nem lehet szakszerűen beállítani egy rendszert, kizárólag érzékszervi úton csak a próbálkozás marad, mint lehetőség. Kérdés, hogy Önnek ilyen rendszer lett-e beépítve a kocsijába..

2., Néhány kivételes esetben a helyesen beállított rendszerrel sem adódik megfelelő gázfogyasztás. Ennek a benzines oldalon fennálló, de hibát, tünetet benzinnel még nem mutató oka van, melyet diagnosztika segítségével fel kell tárni, meg kell javítani, majd a legvégén fel kell programozni helyesen a gázrendszert az immár megváltozott körülményekhez.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu