Fogy az olaj a BMW-ből

2015.01.14. 10:31

Tisztelt LPG-doktor!

Kérdésem tárgya egy BMW E61 523i, mely szinte a kezdetektől benzin-gáz üzemű. Az autót fél éve vásároltam. Főként autópályán használom. Legutóbbi utam során 260 km alatt 3 liter olajat evett meg. A motor egy-két tömítésénél látszik olajfolyás, de nem hinném, hogy ekkora mennyiség ott folyik el.

Lehetséges-e, hogy a gáz használatának köszönhetően annyira megkopott a motor, hogy az ekkora olajfogyasztást eredményez? Mert az egyik szervízben azt a jó hírt kaptam, hogy 10-ből 10 BMW motorját tönkreteszi a gáz üzem, és ez történt az enyémmel is. Azt tanácsolták, hogy mivel a javítása nem lehetséges, vagy nagyon drága, ezért vegyek egy új motort. Mit tegyek? Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Bernadett

Kedves Bernadett!

A jelenség okát mindenképpen diagnosztizálni kell. Ekkora olajfogyasztásnak igen komoly oka van. Egyértelműen nem szabad a gázt felelőssé tenni, mert a szervizek ilyen irányú rossz tapasztalata nem az autógázból közvetlenül fakad, sokkal inkább a helytelen és szakszerűtlen beszerelésekből, beállításokból.

Motort csak akkor vegyen, ha az indokolt, ehhez azonban ki kell deríteni, mi is a baj. Lehet, hogy ennél azért jóval egyszerűbben javítható. Ha talpra állt az autó, szívesen ránézünk a beállításokra!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu