Átkapcsol, de eszi a benzint

2016.11.18. 16:24

Tisztelt LPG-doktor!

Nemrégiben vásároltam egy Peugeot 206 SW típusú autót, amibe egy éve lett beszerelve a gáz rendszer! Az első tapasztalatom, hogy a gázszint mérőn a ledek nem világítanak, csak az amelyik jelzi hogy van benne gáz! A másik észrevételem pedig az, hogy átkapcsol az autó gázra, viszont a benzin szintmérőm ugyanúgy, mintha benzinnel mennék, lefele csökken! Lehet az a hiba, hogy átkapcsol az autó, csak nem kap elég gázt a motor és ezért eszi a benzint is?

Üdvözlöm!

A szintjelzőt be lehet állítani vagy ki lehet cserélni a jeladót, ez rendbe hozható. Sokan a napi számlálót használják inkább, ezért ennek fontossága ízlés dolga.

A benzin fogyásról. Ha valóban fogy a benzin, azt okozhatja a gázvezérlő ECU hibája, vagy a benzin nyomás szabályzó membránjának átszakadása. Ezeket lehet ellenőrizni. A másik eset, amikor csak a benzin szint jelző ingadozik gázüzemben, miközben valójában nem fogy benzin a tankból.

Sok francia autó érintett ebben, vélhetően az öné is ilyen. Ennek oka, hogy ezek a járművek nem csak a tankban lévő szint jeladó értékei alapján jelzik a műszerfalon a benzin szintjét, hanem a megtett távolság alapján a motorvezérlő is számol. Ilyenkor kicsit össze zavarodik az agya az autónknak, hiszen a tankból kap egy szinte állandó jelet, de közben mégis megtett egy bizonyos távolságot, amit nem tud értelmezni. Így elkezdi csökkenteni a kijelzett értéket a kalkuláció alapján. Létezik emulátor elektronika a jelenség kiküszöbölésére, nem is kerül sokba.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu