Sok gázt eszik az Astra

2017.02.16. 15:33

Tisztelt lpg doktor.

Van egy 98-as 1,4 8 szelepes F Astrám. Körülbelül 130 000 km-t ment gázzal. Az lpg szerelő srácok, ahova hordom, egyszer be tudták állítani úgy, hogy egy éven keresztül (20 -30 ezer km) 8,3-8,5 között fogyasztott gázból városban. Akkor meg kellett bontani a rendszert, és újra beállítani a gázt, de azóta egyszer sem sikerül nekik eltalálni azt a beállítást. 9,5 liter alá nem megy a fogyi. Pedig azóta legalább 10-szer állítottak rajta. Ha lenne valami tippje esetleg, azt megköszönném.

Tisztelettel. B.E.

Üdvözlet!

A helyzet az, hogy a számok önmagukban nem jelentenek semmit. Általános érvényű szabály, hogy egy korszerű LPG rendszerrel szerelt jármű kb. 15%-al igényel többet gázból, mint tette azt benzinnel korábban. Igen ám, de ehhez azonos feltételek kellenek, továbbá abban is biztosnak kell lennünk, hogy az autó műszakilag teljesen rendben van, már ami a benzines oldalt érinti. A beállításokat eltalálni pedig nem kell és nem is szabad, ahol ez szükséges, az másik iparág - sportlövészet, de akár a pornó ipart is említhetném.

Itt kő keményen technokrata hozzáállás van, műszerek, értékek, pontos beállítási folyamat, aminél esély nincs arra, hogy eltalálom vagy sem, annak jónak kell lennie! A tippem ezzel már le is írtam. A helyes beállítás folyamata sokadszor.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu