Az autó rángat gázadásra

2017.06.04. 11:42

Tisztelt LPG-/Autódoktor!

Egy 99-es évjáratú benzin/gázos (Lovato rendszer van benne) 1,3 Suzuki Swift GLX-em van. Gázra automatikusan 2000-es fordulatnál kapcsol át. A probléma, ami most jött elő gáz-üzemnél egy pár hónapja, hogy sebesség-fokozattól függetlenül gázadásra elkezd szaggatni.  

Ha visszaveszem a gázt a szaggatás megszűnik és nagyon enyhe gyorsítás lehetséges vagy a másik módszer hogy visszaváltok pl. 4-ből 3-ba ekkor a fordulatszám felugrik és ilyenkor semmi baja. Padlógázra vagy ha nagy gázt kap a "Check Engine" kigyullad és a lambda szondát jelzi. (Elég "kokány" módon van beszerelve de ez van/volt benne mióta megvettük) Ez okozhatja ilyen típusú hibát?

Üdvözlöm!

Valószínűbb valamilyen gyújtás eredetű hiba. A pontos hiba feltárás leginkább diagnosztikával lehetséges. A digitális oszcilloszkóppal a lambdaszonda állapota is egyértelműen feltárható. Nagyobb gond, hogy 1999-ben még nem volt OBD2 csatlakozón keresztül lehetőség élő adat olvasására, így az Ön autójában található gázrendszer be sem állítható pontosan. Grafikus megjelenítéssel dolgozó rendszerrel lehet megoldani a feladatot, a Lovato sajnos nem ilyen.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu