Csak az injektorokat cserélném

2020.09.18. 13:23

Tisztelt LPG Doki!

Adott egy Skoda Fabia I 1.4, 80 LE, 2008 gépsas, melyben egy Landi Renzo Omegas rendszer van IG1 reduktorral és Landi injektorokkal.

Lehetséges-e ebben a rendszerben a Landi injektorokat valami más márkára cseréltetni? Ugyanis a gyáriak cseréje felér egy komplett LPG-rendszer beépítésének anyagi vonzatával. Jelenleg ~580 000 km van az autóban, élete kb 2/3-át LPG-vel furikázta és diagnosztikai/beállítás során jelezték felém, hogy hamarosan csereérettek lesznek ezek az injektorok. Amennyiben nem, és csak a gyári injektorok jöhetnek szóba, Ön melyik Landi injektort ajánlja? Jelenleg passz, hogy milyen van benne, ugyanis a kupakok hiányoznak róla.

Köszönettel: Adrián!

Kedves Adrián!

A Landi sajnos alapvetően a saját injektorait kezeli csak le. Omegas rendszer esetében MED injektorok a kívánatosak hozzá.

Kérdés, hogy a rendszer többi eleme milyen idős? Ha ugyanannyi kilométer van már bennük (egyiket sem cserélték még), ezek ugyanúgy potenciális veszélyforrásként vannak jelen az autóban, vagyis egyfajta gazdasági totálkár esete tud előállni, ha a rendszer egyes drágább elemei a közeljövőben leadják a forgalmit. Érdemes egy vadonatúj rendszer beépítését a fentiek függvényében megfontolni.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu