Opel Calibra: hibásan is megéri?

2005.03.04. 13:18

Van egy kis baja: nyugvócsapágy hibás.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Hello!

Calibrát szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet: 92', 2.0, 150 LE, 16v, aminek van egy kis baja: nyugvócsapágy hibás. A kereskedő azt mondta, hogy az árban benne van a megjavítás (700 e Ft), vagy csináltassam meg magam, akkor 650 e Ft.
Kérdésem: Megéri-e megvenni? Mi az pontosan, és milyen károk lehetnek esetleg ebből kifolyólag még?

Előre is köszi!
Pisti

Kedves Pisti!

Sajnos jó hírekkel nem tudok szolgálni, mert az említett diagnózis azt jelenti, hogy a motorfelújítást nem lehet elkerülni, hiszen az említett csapágyak hibája a főtengely vesztét is okozza, ezért a legolcsóbb hosszú távú megoldás kb 200 000 Ft körüli.
Megoldás lehet még egy bontott motor megvásárlása, de ez szintén kockázatot jelenhet, mert nem ismert az előélete. Véleményem szerint a kereskedő által az árban ajánlott felújítás nem hosszú távra szólna, ezért azt javaslom, hogy keressen egy másik autót vagy kössön egy kedvezőbb alkut a kereskedővel.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.