Autóeladás családon belül

2005.05.24. 14:17

Az eredetvizsgálat elkészítése és költsége mindig megegyezés kérdése.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Az autómat családon belül (az egyik öcsémnek) szeretném eladni. A következőkben szeretném a tanácsát kérni:
- Érdemes-e ezt hivatalosan megtennem(adásvételi szerződéssel), tekintve, hogy az átírás költségei (törzskönyv, új forgalmi stb.) tetemesek, vagy elég, ha csak eladom papír nélkül.
-Eladás előtt az eredetiségvizsgálatot nekem kell-e megcsináltanom? (Az autó régi típusú forgalmival rendelkezik, így az eladáshoz tudomásom szerint nem szükséges törzskönyv.)

Köszönettel:
Z.O.

Kedves Z.O.!

Alapesetben, ha nagyon szoros a családi kötelék, akkor nem szükséges, de az átírással sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a hétköznapokban. Amennyiben az autó az Ön nevén marad, akkor minden autóval kapcsolatos hatósági levelezés (súlyadó, biztosítás stb.) és ügyintézés, adott esetben gyorshajtás, tilosban parkolás, stb. Önt is érinti.
Amennyiben régi forgalmival rendelkezik az autó, akkor a következő átírásnál fog törzskönyvet kapni. Az eredetvizsgálat elkészítése és költségei mindig megegyezés kérdése az eladó és a vevő között.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.