2011.08.19. 10:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Doki!

Mostani autóm, egy 28 éves Golf 1-es csereérett lett.
A kérdés, mi legyen helyette, ami megbízható konstrukció, olcsón fenntartható, kisebb fogyasztású még 130-as autópályás sebességnél is. A kérdés kifejezetten műszaki szempontból érdekelne.
Az árfekvés 600-800 ezer forint között. A külső már kifejezetten ízlés dolga.
Korban milyen autók érhetők el ebben az árfekvésben a Suzuki Swift-en kívül?


Kérem, hogy pár konkrét típusmegjelöléssel segítsen nekem.

Köszönettel és tisztelettel:
Kovács Péter

Tisztelt Uram!

Ha egy Opel Kadettje lenne most, azt mondanám, vegyen egy F, vagy G Astrát. Több kommentelő szóvá tette, hogy a mit favorizálom itt a VW-t? De mivel Golfja volt, ezért a III-as Golfra tenném a voksom, mivel még maradt jó pár szép, megkímélt példány. A 1997-1998 eleji 1,4-es Trend két légzsákkal, pirotechnikai övfeszítővel biztonságos autó, a sok cinkbevonatú alkatrésznek és a PVC alvázvédőnek köszönhetően egyáltalán nem jellemző rá a rozsda (csak az első doblemez-műanyag alatt állhat meg a kosz, pár évente meg kell nézni itt, ellenkező esetben az első sárvédő alján elindulhat). Az 1,4-es motor csendes, keveset eszik, ha megkap mindent, félmillió km-t elmegy. Minőségi anyagokból van összerakva, a belseje még ennyi év után sem zörög (már ha nem volt bolygatva). Több szerelőkolléga most is ilyennel jár, nem véletlenül.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.