2011.09.20. 10:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző! Idén nyáron tervezném megvenni az első autómat, ami egyben szüleim részére is lenne, mivel a jelenlegi családi autó a bank és svájci frank áldozata lett, de én használnám nagyrészt az autót. Abban szeretném kérni a tanácsát, hogy 300 000-400 000 forint között milyen autót ajánlana, ami megbízható, elvisz A-B-be, egyszerű fenntartani?? Eddig 96-98 környéki Astrát, Corsát, Polo-t nézegettem. Valamint abban kérném a segítségét, hogy használt autó esetében mire kell figyelni, kell autózhoz értő ismerős a megtekintéskor? Előre is nagyon köszönöm a segítségét! Remélem nem túl sok a kérdés, és várom mihamarábbi válaszát. Üdvözlettel: Molnár Péter

Tisztelt Uram! A felsorolt típusok mellé odatenném ennyi pénzért a Golf III-at is. Mivel idősebb autóról van szó, mindenképpen menjenek el az eladóval egy műhelybe, ahol fel tudják emelni az autót, és alaposan át tudják vizsgálni. Laikusokat sokszor leintenek a nepperek azzal, hogy a kocsi nincs forgalomban, nincs biztosítás, nem hagyhatja el a telepet, stb. Hagyja ott az ilyet, megvan az oka, hogy miért nem engedik megnézni. Számoljon a vétel után legalább 100 000-150 000 Ft szervizköltséggel, mert olcsó autón biztosan lesz jópár javítanivaló.

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.