Családi autót, de milyet?

2012.11.24. 12:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Le szeretnénk cserélni kiskocsinkat, mert három gyerekkel elég szűkösen férünk el a mostaniban (főleg a sok cucc miatt). A választás vagy Toyota Avensis vagy Mazda 6-os lenne, főleg a nagy (kb. 500 literes) csomagtartó miatt. Hétszemélyes kocsi nem érdekel, de kombi sem, tehát mindkét márkából a szedán vagy a lépcsőshátú jöhet szóba. Az lenne a kérdésem, melyik lenne jobb választás, mire célszerű nagyon figyelni ezek vásárlásánál, melyiket mekkora motorral célszerűbb megvenni, fenntartási költségek hogy alakulhatnak, stb.

Előre is köszönöm:

János

Kedves János!

Mindkettő megbízható autó, jó választás, nem jellemző rájuk a meghibásodás. Én a Toyota-t választanám, de ez az Ön autója lesz. Ha három gyerek van, és fontos a hely, próbálják ki a kiválasztott típusokat, melyikben férnek el jobban. Emlékeim szerint az Avensis-ben nagyobb hátul a lábtér. Arra kell odafigyelni, hogy ne egy lerúgott, négyszer tekert órájú autót vegyen. Ha nem ért hozzá, kérjen segítséget, vigye el egy szerelőhöz vagy vigyen magával valakit, aki ért hozzá.

Üdv: 
becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.