Benzines vagy dízel Citroent?

2013.01.12. 06:50

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Kedvesemmel szeretnénk vásárolni egy autót magunknak. A környezetemben megkérdeztem mindenkit aki csak használt autót, de két egyforma tanácsot senkitől se kaptam, ezért most ide fordultam. Kis autót szeretnénk, kb 700.000 Ft-ig, főleg egy kisvárosban lenne használva, de kéthavonta azért hosszabb útra is mennénk vele kirándulni. Ezek után Ön mit gondol benzines vagy dízel? Mindkettőnknek nagyon tetszik a citroen c2, ami bele is férne a keretbe, erről az autóról mi a véleménye? vagy lenne más javaslata?

köszönöm

péter

Kedves Péter!

A C2 egy jó kis autó, minőségibb hatást kelt, és az is. Ennyi pénzért a dízeleknek nagyon alja van, jó eséllyel talál leélt darabokat, a jók közelebb vannak a millióhoz vagy azon túl. 700 ezer körül inkább benzinest vennék. Az 1.4-es motor például nem is mozgatja rosszul ezt a kis autót. Nekem is volt egy ilyen 1.4 HDI, és nagyon szerettem, 4.5-5 litert fogyasztott, kulturált, csöndes kis autó volt.

-becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.