Keresem a Picasso utódját

2013.01.18. 15:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Jelenlegi Citroen Xsara Picassonkat (Tendance felszereltség, 2006-os, 1.6, 16 szelep, benzines, 77 ekm) hasonló kialakítású, tudású autóra cserélnénk tavasszal. Elvárás, hogy hátul 3 osztott ülés, min. 450 l raktér, 1.6 benzines vagy dizel motor és közepes komfort felszereltség legyen és maximum 60 000 km és 2008 utáni gyártás.

Amikben eddig gondolkodtam: Citroen C4 Picasso; Peugeot 308 sw; Honda FR-V (1.8)

A keret a cserére körülbelül +1,2M Forint, azaz ttl. 2,5- 2,7 MFt.

Miben típusban érdemes még gondolkodnom, milyen motort válasszak, magyar vagy import; stb...

Minden ötletet, javaslatot nagyon megköszönök!

Üdv; Gábor

Kedves Gábor!

A C4 Picasso esetében friss az élmény számomra is (nemrég vezettem 1500 kilométert egy ilyennel), tökéletesen megfelel a kívánt paramétereknek, kényelmes utazó autó, és mivel pont egy Citroenből szállna ki, valószínűleg Önnek ez lesz a három autó közül a legszimpatikusabb. A Peugeot 308-hoz még nem volt szerencsém, más a karosszéria, de műszakilag hasonló, mint a C4. A Honda a legkevésbé ismert ezek közül, ebből a legkisebb a választék, ám valószínűleg ezzel lesz a legkevesebb gondja a későbbiekben. Az 1.7-es motort elég jól ismerem, szinte csak az olajat kell cserélni, sose romlik el, és kimegy a világból. Hogy dízel vagy benzin azt Önnek kell eldöntenie, de ha 20-25 ezer km alatt megy évente, és nem autózik hosszú távokat, akkor nincs sok értelme dízelt venni.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.