Sűrűn költözöm, így csak kombit vennék

2013.01.19. 13:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

13 éves VW Borámat szeretném lecserélni egy kombi autóra. Párommal Ausztriában dolgozunk téli ill. nyári szezonban, így 4x költözünk egy évben, ezért kellene a kombi. Audi A4 2.0 CR TDI és BMW 318/320d egyenlőre az elképzelés 2008/2009-es évjárattól. Árban 3,5 MFt környékére gondoltunk. Mennyire éri meg ezeket az autókat megvenni és mire kell odafigyelni a vásárlásuknál. HA-n láttam kettőt Gödöllőn, bíztam benne, hogy önöknél van, de sajnos nem. Esetleg érdemes Németből behozni őket, ha már úgyis EUR5-öst akarok venni? Esetleg valami alternatíva a két márkán kívül?

Köszönettel:
Ákos

Tsztelt Ákos!

Ezek a típusok elég megbízhatóak, nem nagyon rejtenek aknákat. Amire figyelni kell az a szervizelés, nem szabad elhanyagolni. A BMW-nél például időnként cserélni kell a kartergáz szűrőt, amiről némelyik szerelő nem is hallott. Járjon utána mit, mikor kell cserélni, és ne ezen spóroljon. A Bora-nál lényegesen drágább lesz, de nem kifizethetetlen. Érdemes kintről venni, árban nem biztos, hogy olcsóbb lesz, de a nagyobb választék okán, nagyobb eséllyel talál jól felszerelt, követhető előéletű példányokat.

Üdv:

- becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.