Autópályára dízelt

2013.01.25. 10:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Autovásárlást tervezek 2,5, max 3 millió forintot szánok rá. Az autót 60%-ban autópályán 40%-ban országúton használom, városban egyáltalan nem. Évente olyan 15-20 000 km-t teszek meg. Jelenleg egy 1,4-es Corollám van, amit az autópályázásnál igencsak kevésnek érzek és 140-es tempónal a fogyasztása sem a legjobb. Gondolom, egy 2 literes dizel sokkal jobban illik a 140-150-es tempóhoz mint a jelenlegi autóm. Passat, Avensis, A4, 3-as BMW esetleg Corolla, amiket nézegettem eddig. Ön melyik autót és milyen motorral (dizel/benzines) ajánlaná? Esetleg valami más modellt?

Kedves Kérdező!

A kis motoros autók jellemzője, hogy nagyobb tempónál elkezdenek sokat enni, mert ott már nagyon pörgetni kell őket. Ez jellemző a kis motoros, gyengébb dízelekre is. Jól gondolja, erre a tempóra jobb lenne egy kétliteres dízel. A BMW jóval erősebb, de az Avensis is elég erős a pályázáshoz. Az Avensis sokkal nagyobb belül, nézze meg mindkét autót, azután azt vegye, amelyik az Ön igényeinek megfelelőbb. Arra figyeljen, hogy lehetőleg leinformálható futásteljesítményű autót vegyen, ne a mágikus 80 ezreset keresse.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.