Golfot vagy Mazdát?

2013.01.30. 11:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Friss házasként elgondolkodtam a családi autó vásárlásán. Jelen pillanatban nagyjából 900e- 1,5M Ft környékén gondolkodok. Jelenleg Golf IV és Mazda3 került a képbe. Ami fontos lenne, az a meghízhatóság és a fenntartási költség, illetve alapvetően hosszútávra gondolkodok vele.

Szeretném kérni tanácsát (esetleg alternatív javaslatát) a típusválasztással kapcsolatban.

Köszönettel Árpád

Kedves Árpád!

Mindkettő jó autó, mindkettő megbízható, de én a japánokat sokkal többre tartom műszakilag. Laikusként azonban lehet, hogy a Golf jobb választás, mert ahhoz tényleg minden bokorban van alkatrész. A Golfnál arra kell vigyázni, hogy nagy darabszám miatt, nagyon sok a többször tekert órás, leélt darab. Nem írta, hogy dízel vagy benzines autót szeretne. A dízelből inkább a 90 lovas motort ajánlanám, az a legtartósabb, legegyszerűbb. A benzinesek egyszerű motorok, különösebb bajuk nem szokott lenni. Az aszfaltot nem szedik föl, de közlekedni lehet velük.

Ha részletesebb információkra vágyik, olvassa el bátran Nínó Karotta csodás tesztjét az autó újkorából, illetve Papp Tibi kalandját az egymillió kilométeres IV-es Golffal, talán segítenek a döntésben.

Üdv:

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.