Francia dízel helyett mit vegyek?

2013.03.05. 09:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

2012. augusztusában vettünk egy 2008-as 1.5 dci kombi Lagunát, majd tréleren jöttünk haza január elsején, szerencsére visszakapom az árát a kereskedéstől. Az autó méretben kényelemben tökéletes volt nekünk, (hat hét múlva jön a gyerkőc). A gond, hogy elvesztettem a hitem a dízelben, kb. 2,2 milliónk van autóra, benzinest szeretnék, de mi az, ami kiszolgál hosszú távon, (nem hiszem, hogy gyerek mellett lesz pénz autócserére a jövőben)?

Várom tanácsát, tisztelettel:
András

Kedves András!

Sajnos, ha az ember egyszer csúnyán megégeti magát, utána elmegy a kedve a dízeltől. Benzinesekből ennyi pénzért már elég nagy a választék. Ha a Laguna egyébként tetszett vehet azt is benzinesben, de jó lehet még a Opel Vectra C, Ford Mondeo, Mazda 6, Mazda 5,Honda Accord, Toyota Avensis, Toyota Verso, VW Touran, hely van bennük, hűtenek, fűtenek, világítanak, kényelmesek. Nagyon nem nyúlhat mellé egyikkel sem, a lényeg, hogy próbáljon meg egy valódi kilométerest venni. Én valami japánt vennék, pláne ha J-vel kezdődik az alvázszáma, mert az tényleg Japánban is készült, és az egy más minőség.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.