Egyterűt használtan: Touran, Zafira, Grandis?

2013.03.13. 17:55

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Nagycsaládosként szeretnék szükség esetére 7 személyessé varázsolható egyterűt venni. Úgy kalkulálok, hogy egy 3-4 éves és ennek megfelelően ~130ekm-el futott autót keresek akár külföldön is. Azt gondolom, hogy ennél a kor és futásteljesítmény párnál már talán nem tekergetik az órát annyira és ennyi idő alatt talán nem csak városban tette bele ezt a távot. Kérdésem, hogy tapasztalata szerint a fent említett modellekből (motorokból) melyik a műszakilag legmegbízhatóbb? Esetleg más típus ami elkerülte a figyelmemet?

Köszönettel
Péter

Kedves Péter!

Ilyen fiatal autónál kisebb a lyukra futás esélye külföldön is, nagy valószínűséggel lehet jó állapotú, tényleg vezetett szervizkönyves autókat találni. A Grandisban ugyanaz a dízel motor van, mint a Touranban. Pont nemrég beszéltem egy Mitsubishi szervizben dolgozó szerelővel, és beszélgettünk, hogy mi a tapasztalat a Grandis dízellel, mert nem mindig jó a VW két literes PDTDI-je, de azt mondta, hogy semmi gond nem szokott velük lenni, igaz nincs is belőle annyi. Nekem személy szerint tetszik a Grandis formája, nem is tudom miért van olyan kevés belőle. A Zafira egy kiforrott dolog, szintén nem számít problémás autónak. Én még elgondolkodnék a Mazda 5-ön vagy Toyota Verson is, mint lehetőség.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.