Pizzafutár autót, de ne Swiftet!

2013.03.29. 16:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Életem első autójának megvásárlása előtt állok. Van egy-két konkrét elképzelésem,de még nem sikerült döntenem. Ami biztos,hogy elsősorban japán autókban gondolkodom. A vásárlásra szánt összeg 500 ezer forint. Eddigi két jelöltem: Mitsubishi Colt (1991-) illetve Honda Civic (szintén 1991-től,EG6,EK9 széria) Egyenlőre ezt a két autót találtam, ami nekem megfelelő lenne, de mindenképp kíváncsi lennék az Ön véleményére!

Előnyben részesíteném a 3 ajtós hatchback/coupe modelleket. Ami a felszereltséget illeti, nem tartok igényt klímára és egyéb "extra" felszereltségre. 1,5 - 1,6-os motorral, alacsony fenntartási költséggel. Túlnyomóan városban használnám,egyedül, akár pizzafutárkodni. Erre mondjuk elég lenne egy Swift is, bár ennél azért komolyabb autót szeretnék! A választ és a segítséget előre is köszönöm!

Üdv: Márk

Kedves Márk!

Mindkettő jó autó, megbízható, tartós mechanikával, elektronikával. Ami ezeknek az autóknak a fő ellensége, az a rozsda meg a korábbi hülyegyerek tulajdonos. Nem egy köztük a lakótelepi Michelisz Norbié volt, és inkább a karosszéria hibákra kell odafigyelni, ne legyen egy korábban már kukára tört autó.

Nagyon sok a haverok hathatós segítségével tákolt, rosszul javított, és a tákolás miatt rohadó autó, de kis szerencsével találhatsz jót. Én egy Hondát vennék.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.