Nem számít a márka, mit vegyek?

2013.04.04. 10:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tudom kicsit komplikált lesz a kérdésem, de nem vagyok egy autószakértő és nem szeretnék mellényúlni autóvásárlásnál. Lenne maximum 2,2-2,4 millió forintom autót vásárolni. Nem vagyok elkötelezve márka iránt, és sem benzines sem dízel autó elől nem vagyok elzárkózva. Nagyjából egy 100-120 lóerős autót szeretnék venni.

Eddig sok típust szóba jött, Fiat Bravo 1.4 T-Jet,1.6 Mjet, BMW 1 1.6 benzin illetve, Peugeot 308 1.6 HDi illetve 1.6VTI, esetleg Golf V. Tudom, kicsit nehéz így jót mondani, de kérem segítsen, hogy mire kell figyelni ezeknél a típusoknál. Egyenlőre főleg a Bravo nyerte el tetszésemet, és ekkora összegért találtam 60-80 ezer km futásteljesítményű darabokat, jól felszerelve. A másik kérdés, hogy van több Fiatot is és Peugeot is 2,4 millió körül 30-40 ezer kilométerrel 2010-es évjárattal.

Létezik az hogy ennyiért ilyen szinte új autót kap az ember?

Az autó elsősorban városban lenne használva, de egyszer egyszer hosszabb utat is megtenne sok csomaggal.

Tisztelettel: Mátyás

Kedves Mátyás!

Egy 30-40 ezer körüli futású autótól el is várhatja az ember, hogy újszerű legyen. A Bravo azért olcsó, mert keveset adtak el belőle, nincs is igazi utcai jelenléte. A jól felszerelt példányok nagyon drágák, megkockáztatom túlárazottak voltak, ezért kevés van belőle, azt a keveset pedig a piac beárazta a Fiatok közé.

Ha az teszik nyugodtan vegye meg. Az 1-es BMW is jó autó, nem tudok semmit felhozni ellene, de az Ön által felsorolt többi autó sem rossz választás. Ezek közül nekem az 1-es BMW a legkedvesebb, de ha nem csak ezek közül lehet választani, akkor ilyen felhasználási körülményekre egy Toyota Priust vennék ennyi pénzért. A városban jó az automata, 5,5 litert fogyaszt, négy nagy termetű felnőttnek is kényelmes, és ha kell, az autópályán sem fakad sírva.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.