2013.04.09. 10:47 Módosítva: 2013.04.09. 10:55

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Folyamatosan olvasom a rovatot, attól függetlenül, hogy éppen akarok autót cserélni vagy sem. Érdekesek a felvetett kérdések és tanulságosak a válaszok. Most viszont kérdezni szeretnék én is.
Anyának kell egy városi kisautó. Amire kell: napi kb 5 km reggel és ennyi délután. Közben ovi, suli megálló a csemetékért, plusz egy kis vásárlás. Szóval a szokásos.


Az elképzelések: 2004-2005-nél nem régebbi, 600-800 ezer ft között valahol, kedvező fogyasztás városban (de nem dízel), gazdaságos fenntartás. Az első választ tudom: Swift és még olcsóbb is. Ezt azonban Anya csak szexmegvonás mellett duzzogva fogadná el. Szóval ez nem pálya.
Nézelődtem, olvasgattam és a Fiat Panda, Kia Picanto páros tűnik jónak. Ezek közül melyik lehet a jobb vétel? Esetleg valami egyéb javaslat?

A választ előre is köszi: Péter

Kedves Péter!

Ezt a "Suzukit semmiképpen" reakciót már sokszor hallottam, de igazából senki nem tudta megindokolni miért, leginkább a "csak, mert azt nem szeretnék", a válasz. Mindegy is, szerencsére gyártott más is autót. A Pandából a jobban felszereltek néznek ki valahogy, az alapok elég kis csoffadtak, és a Picantoval is inkább esztétikai gondom van, de ízlésről ne vitatkozzunk.

Műszakilag jók, megbízhatóak. Én bevenném még a kalapba a Ford Fiestát, Skoda Fabiát, de ennyiért már vannak Yaris-ok is. Én egy Yarist vennék.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.